Activiteiten en evenementen

Overzicht van activiteiten

In een schooljaar worden verschillende activiteiten georganiseerd. Dit zijn zeer uiteenlopende activiteiten:

Culturele uitstapjes

Elke groep heeft in het kader van culturele vorming enkele uitstapjes gedurende het schooljaar. Vaak worden deze aangeboden door culturele organisaties of zijn deze aansluitend bij onze wereldoriëntatie. Ook in het kader van nieuwsgierig en wereldwijs maken past het bezoeken van culturele activiteiten.

Het schoolreisje

De ouderraad organiseert jaarlijks voor elke groep een schoolreisje. De locatie van het schoolreisje verschilt per leerjaar, zodat leerlingen elk jaar een andere ervaring beleven. Het schoolreisje staat gepland in de kalender en vindt meestal plaats in de maand juni.

Sportdag

De jaarlijkse sportdag staat in het teken van Koningsdag. Op de laatste vrijdag voor de meivakantie vieren de basisscholen van Nederland Koningsdag met sportactiviteiten. Onze school neemt deel aan een groot sportevenement georganiseerd door de gemeente Eijsden-Margraten.

Sinterklaas

Elk schooljaar vieren we de komst van Sinterklaas op onze school. De sint wordt op 5 december altijd feestelijk ontvangen op het schoolplein waarna we er een gezellige dag van maken. In de aula viert de sint zijn verjaardag met de onderbouw aan de hand van een programma en optredens. De bovenbouw organiseert elk jaar een suprise waarbij alle leerlingen een mooie surprise maken voor elkaar.

Kerst

Onze jaarlijkse kerstactiviteit wordt georganiseerd door de ouderraad. De invulling van de activiteit verschilt per schooljaar en staat gepland op de schoolkalender.

Carnaval

Op de vrijdag voor de carnavalsvakantie viert onze school het carnavalsfeest. Aan de hand van een schoolzitting mogen de leerlingen optredens verzorgen en is de plaatselijke carnavalsvereniging de Klenderaire te gast. We sluiten de zitting af met een optocht door het dorp.

Paasactiviteit

De pasen wordt georganiseerd door de ouderraad en leerkrachten. De invulling van de activiteit verschilt per schooljaar en staat gepland op de schoolkalender.

Groep 8

Als afsluiting van de basisschoolperiode gaat groep 8 op schoolkamp van woensdag t/m vrijdag. Het schoolkamp vindt plaats in de maand juni en staat gepland op de schoolkalender. De leerlingen gaan naar een accommodatie in Maaseik waar ze slapen, sporten en activiteiten ondernemen. De laatste grote activiteit van de basisschool is de afscheidsvoorstelling.

Op basisschool de Keerkring organiseren we jaarlijks een Revue waarin de leerlingen van groep 8 schitteren met hun eigen talenten. Aan de hand van audities wordt er een zelfgeschreven voorstelling ontwikkeld die door de leerlingen van groep 8 wordt uitgevoerd in het Keerhoes. Ouders, familie, klasgenoten, oud-leerlingen en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om de voorstelling te komen bekijken.

De ouders van groep 8 hebben sinds enkele jaren de traditie om een heus eindgala te organiseren voor groep 8. De leerlingen krijgen de mogelijkheid om met een uniek vervoersmiddel richting de Pastory te rijden waar ze worden ontvangen door alle belangstellenden. Via een rode loper betreden ze de feestzaal van de Pastory en maken ze er een geweldige avond van met muziek, drankjes en snacks. Later op de avond mogen ook de ouders en leerkrachten aansluiten om de avond en het schooljaar feestelijk af te sluiten.

Andere activiteiten

Alle activiteiten worden aangekondigd via Parro. Daarnaast houden wij u ook op de hoogte via Facebook en Instagram.