De MR staat voor “Wet Medezeggenschap” of te wel Medezeggenschapsraad voor ouders en personeelsgeleding. De Raad wordt rechtstreeks gekozen uit de ouders en het personeel en bestaat momenteel bestaat uit 2 ouders en 2 leerkrachten. Wisselingen vinden plaats na maximaal 3 jaar zittingsduur dan wel eerder op verzoek van de leden. Er worden verkiezingen uitgeroepen om de samenstelling definitief te bepalen. Binnen onze school zal de MR ongeveer 6 keer in een schooljaar bij elkaar komen. Data worden bekend gemaakt in de jaarkalender. De directeur is grotendeels bij deze vergaderingen aanwezig.
Cecile Oostwegel (oudergeleding) | Hans Drijer (oudergeleding) |
![]() |
![]() |
Cindy Spaubeek (leerkracht) | Bonny Muytjens (leerkracht) |
De MR heeft als doelstelling om een open communicatie tussen ouders, leerkrachten en directie te bevorderen. Zij zijn bevoegd over alle schoolaangelegenheden hun mening bekend te maken. Ouders kunnen te allen tijde onderwerpen voor discussie aandragen. Deze dienen schriftelijk ingediend te worden bij de voorzitter van de MR.
Onze MR is onderdeel van de scholenstichting kom Leren die wordt vertegenwoordigd door een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR). De MR zal onder het beleid van deze scholenstichting functioneren waarbij de directeur de taak heeft het lokale schoolbeleid zoveel mogelijk in te passen aan het stichtingsbeleid. De MR heeft een drietal juridische rechten toegekend gekregen over zaken die de eigen school betreffen binnen het vastgesteld kader van de stichting, te weten, instemmingsbevoegdheid, adviesbevoegdheid en informatieplicht.
1) Instemmingsbevoegdheid betekent dat de directie toestemming van de MR nodig heeft voor de volgende zaken:
2) Adviesbevoegdheid betekent dat de MR om hun mening wordt gevraagd, doch dat deze nietdoorslaggevend zal zijn voor besluitvorming van de directie. Het betreft de volgende zaken:
3) Bij informatieplicht betreft het zaken waar wettelijk is vastgesteld dat de directie deze aan de MR dient mede te delen.