Inloggen

BS De Keerkring

preview
Nieuwsbrief 33
Nieuwsbericht terugblik Duurzaamheidsweek 30-05 t/m 03-06

Afgelopen week stond het thema duurzaamheid centraal in alle activiteiten op onze school. Na het maken van de insectenhotels door groep 5 en 8 op maandag en dinsdag, hebben de kinderen van groep 3 t/m 7 in de natuurtuin gewerkt achter het schoolplein. En wat zijn we trots op al het werk dat er is verzet. Het onkruid is gesnoeid, de aarde omgespit en met potgrond vermengd, bloemenzaad gezaaid en er is zelfs een kleine waterpoel gecreëerd voor kikkers, padden en salamanders. Tijdens het werken in de tuin zijn we erachter gekomen dat deze diertjes hier al graag wonen. Een wormenhotel is geplaatst voor al het fruitafval dat we in de klassen verzamelen in kleine groene afvalbakjes. Er zijn meerdere vogelkastjes opgehangen voor onze vliegende vrienden. En natuurlijk is het insectenhotel dat groep 5 en 8 aan het begin van de week heeft afgemaakt ook geplaatst. Het resultaat mag er zijn. Zonder de vrijwilligers van de Vereniging Tot Natuurbehoud van Cadier en Keer was dit niet gelukt. Ze hebben ons heel goed geholpen, materiaal beschikbaar gesteld en de kinderen begeleid bij alle activiteiten in en om de tuin.

Op donderdag hebben alle klassen geholpen ons dorp een beetje schoner te maken, door rondslingerend afval te rapen. Chapeau!

 

Waar we als school en Oudervereniging tenslotte erg trots op zijn, is de wijze waarop gehoor is gegeven aan de oproep om met de fiets of te voet naar school te komen. De Groenstraat was nagenoeg vrij van autoverkeer! Een geweldige ervaring om zo rustig over straat te kunnen lopen, steppen of fietsen. Laten we dat volhouden. En kom je toch met de auto? Parkeer hem in één van de parkeervakken aan de Clara Feystraat of op de parkeerplaats naast de kerk en loop samen het laatste stukje naar de school. Een rustige start van de dag gegarandeerd. Alvast bedankt namens alle leerlingen.

 

Inline image

Voor

 

Inline image

Na

 

Inline image           Inline image

Onze eerste bewoner             Samen met groep 3 de grond klaar maken om                                                  te zaaien

 

Inline image

Uitleg van Jürgen Mingels (vrijwilliger VTN) aan groep 6.

 

Inline image         Inline image  

Werken aan de insectenhotels met groep 8 in het handvaardigheidslokaal.

Schoolreisje dinsdag 14 juni

Het is weer tijd voor het schoolreisje! Deze keer gaan we naar Valdeludo in Echt met groep 3 t/m 7. De kinderen komen gewoon om 8:30 naar school en de bussen zullen vertrekken om 8:45 vanaf het Raadhuisplein. In Valdeludo is vanalles te beleven en kan er ook met water gespeeld worden, dus een setje droge kleding is handig om mee te nemen en bij mooi weer zonnebrand niet vergeten!

 

De kinderen nemen hun eigen lunch en 10 uurtje mee. In het park worden ze getrakteerd op een ijsje en zal er voldoende drinken zijn. Het is niet nodig om zakgeld mee te geven. Om 13:45 vertrekt de bus weer terug naar school waar de kinderen om 14:30 zoals gewoonlijk kunnen worden opgehaald.

Wij hebben er zin in!

 

Inline image

Basisschool De Keerkring

Groenstraat 17

6267 EM Cadier en Keer

www.bsdekeerkring.nl