Inloggen

BS De Keerkring

preview
Nieuwsbrief 37
Bibliotheekboeken

In de vorige nieuwsbrief hebben wij gevraagd of alle leerlingen van groep1 tot en met 7 de boeken die zij geleend hebben in onze schoolbieb donderdag 7 juli 2022 mee terug naar school nemen en inleveren? Tot onze spijt constateren wij dat wij nog 48 boeken missen. De kinderen hebben van de biebouders een briefje meegekregen. De kinderen kunnen de boeken bij de leerkacht afgeven. De leerkrachten hebben een overzicht van de nog in te leveren boeken.

 

De boeken kunnen thuis liggen, op school in je laatje of waar dan ook. Zoek goed (vraag eventueel hulp van papa en mama) en breng ze terug.

 

Op die manier houden wij overzicht op het boekenbestand in onze bibliotheek.

b

Samen de zomer in

s

Nieuwe leden Oudervereniging

De Oudervereniging van basisschool de Keerkring is op zoek naar nieuwe leden om mee te helpen bij het uitvoeren van diverse activiteiten tijdens het schooljaar 2022-2023. Denk aan het ondersteunen van de Sint en zijn pieten bij het vullen van de schoenen, het versieren van de aula met Kerst of het verzorgen van de Paaslunch. Daarnaast organiseren we ook samen met het team de Duurzaamheidsweek, dragen we bij aan de Kinderboekenweek en zorgen we voor een toffe eindejaarsactiviteit voor de hele school.

 

We hopen met dergelijke activiteiten de onderlinge sfeer tussen de leerlingen te versterken en te zorgen voor wat ontspanning op zijn tijd. Voor het uitvoeren van al deze activiteiten kunnen we nog wat hulp gebruiken. Omdat we veel hebben vastliggen in een draaiboek, gaat het vooral om de extra paar handen op de dag zelf. We overleggen één keer in de maand op maandagavond om de zaken voor te bereiden.

 

Zou je het leuk vinden om de Oudervereniging te komen ondersteunen na de zomervakantie? Stuur dan een bericht via SchouderCom naar de Ouderraad mailbox of naar annerietflorack@gmail.com.

We kijken uit naar je reactie!

 

Namens alle leden van de Oudervereniging,

Inline image

Luizenouders

Na de zomervakantie streven we ernaar om de luizencontrole weer op te pakken. We zijn naarstig op zoek naar enthousiaste en kundige luizenpluizers.  

 

Het is de bedoeling dat er na elke vakantie het haar van de kinderen wordt gecontroleerd op deze vervelende beestjes. Het zou mooi zijn als er twee ouders per groep in de eerste week na elke vakantie de controle willen uitvoeren. Wil je meer weten over deze belangrijke taak? Stuur dan een bericht via SchouderCom naar de mailbox van de Oudervereniging of naar annerietflorack@gmail.com.

 

We hopen natuurlijk op enthousiaste vrijwilligers. Alvast bedankt voor je reactie,

Namens de Oudervereninging.

Schoolkalender 2022-2023

Momenteel zijn we weer druk bezig met de jaarkalender. Op een paar data na hebben we alles kunnen plannen. Vanaf schooljaar 2021-2022 konden jullie (de ouders) deze kalender zowel op papier als digitaal in SchouderCom raadplegen. 

 

In de toekomst zijn wij echter van plan de schoolkalender alleen nog digitaal aan te bieden, op de website en in SchouderCom. In het kader van de duurzaamheid, waar wij elk jaar i.s.m. de oudervereniging, aandacht aan besteden, leek ons dit een mooie volgende stap. We hebben echter ook vernomen dat er nog mensen zijn die de papierenversie erg fijn vinden.

 

Via de poll kunt u daarover uw mening geven. De poll heeft u zojuist ontvangen in uw mailbox.

 

De planning voor schooljaar 2022-2023 is dat de schoolkalender nog op papier zal verschijnen of de enquête laat een heel duidelijk beeld zien dat dit overbodig is.

 

Team basisschool De Keerkring.

logo

Vader van het jaar 2022 Moses

VADER VAN 2022!

Na een spannende strijd afgelopen vrijdag is de sterkste, slimste, handigste en snelste vader van het jaar 2022: Moses Rathbun!!!

Moses is de vader van Felix van groep 6 en Finn van groep 8. Moses kan iedere vader een training stage in de Ardennen aanbevelen als voorbereiding op 2023! Hieronder is een foto van de gelukkige winnaar met de felbegeerde beker samen met Felix en Fin.

 

moses

 

Er waren dit jaar ongeveer 113 deelnemers: 43 vaders en 70 kinderen!

Wij zijn  Scouting Berg en Terblijt weer zeer dankbaar voor de goede begeleiding en verzorging van de gezonde snacks!

Graag zien wij alle vaders en kinderen volgend jaar weer!

Basisschool De Keerkring

Groenstraat 17

6267 EM Cadier en Keer

www.bsdekeerkring.nl