Inloggen

BS De Keerkring

preview
Nieuwsbrief 30
Bezoek bestuur

Afgelopen vrijdag heeft het bestuur van Stichting komLeren een bezoek gebracht aan BS De Keerkring. Ook de onderwijsadviseur van de stichting, een directeur van een andere school en de coördinator van STEAM (STEAM Limburg stimuleert leerlingen en leerkrachten aan de slag te gaan met Wetenschap en Technologie door de verbinding te versterken tussen onderwijs en bedrijven. Door de leerling zelf te laten onderzoeken in plaats van alleen te luisteren zet je de nieuwsgierigheid van nu om in de ontdekking van morgen) van stichting komLeren en MosaLira waren van de partij.

 

Basisschool De Keerkring is al geruime tijd bezig met WO3ST (WO= wereldoriëntatie; ST=Taal en de 3=onderzoekend leren). Dat is een manier van werken die de school helemaal zelf heeft ontwikkeld. Deze thematische manier van werken voldoet aan alle wettelijke eisen. De kinderen vinden het heel fijn om op die manier te werken; hetzij in groepjes, met een klasgenoot of individueel. Als team worden wij begeleid door IRISZ onderwijsbureau, zij begeleiden het proces. 

 

De bezoekers hebben alle groepen bezocht, ze hebben gesproken met de leerkrachten en gesprekken gevoerd met de kinderen die aan het werk waren. Naderhand werden de bezoekers meegenomen in een presentatie over het hoe en waarom van het vak WO3ST. Op het einde van de dag ontvingen we veel complimenten wat uiteraard altijd erg fijn is om te ontvangen. Belangrijker nog zijn de bruikbare tips die we kregen. Deze handreikingen nemen we verder mee in ons ontwikkelproces.

 

Inline image

De visitatiegroep wordt meegenomen naar Het Flitsbos (Tiny Forest) en de pluktuin. Zij krijgen uitleg van enkele kinderen uit groep 6.

Communie

Op zondag 22 mei doen  3 kinderen hun 1ste Heilige Communie


U bent van harte welkom in de Heilige Mis ter gelegenheid van deze feestelijke dag!
Zondag 22 mei 2019 om 10:00 uur. In de kerk van de Heilige Kruisverheffing in Cadier en Keer.

 

c

Fietsexamen groep 7

Vrijdag 20 mei 2022 zullen de kinderen van groep 7 deelnemen aan het fietsexamen. Wij wensen hen veel succes toe.

 

fiets

Vader avond 2022: Vrijdag 1 juli 2022, jawel!!

De vaderavond is een gezellig en spannend samenzijn van alleen vaders/verzorgers met hun kinderen van groep 1 tot en met groep 8!!!!!  We vertrekken om 18:00 van school via een spannende speurtocht in groepjes naar de Öreberg. Aangekomen op de Öreberg staan ons evenals voorgaande jaren enkele leuke activiteiten te wachten. Ook is er weer gezond en verantwoord eten verkrijgbaar (voor een kleine vergoeding), dus eet niet te veel van tevoren!!!

 

Hoogtepunt is de strijd om de felbegeerde titel: Vader van het jaar. Wie wordt dit jaar de sterkste, slimste, handigste of snelste vader? De avond wordt rond 21.00 afgesloten.

 

Aanmelden doe je via vaderavondkeerkring@gmail.com onder vermelding van naam vader en kinderen. Nog even de winnaars van de afgelopen edities op een rij!

 

Vader van het jaar 2000: Joris Bruseker                        

Vader van het jaar 2001: Christof Gardien

Vader van het jaar 2002: Hub Defaux

Vader van het jaar 2003: Gerard Wijnands

Vader van het jaar 2004: Alexander Schulteis

Vader van het jaar 2005: Philippe de Jong

Vader van het jaar 2006: Jaap Heukelom

Vader van het jaar 2007: Alexander Schulteis

Vader van het jaar 2008: Bart van de Weert

Vader van het jaar 2009: Sjors Lemmens

Vader van het jaar 2010: Roger Lemlijn

Vader van het jaar 2011: Roger Lemlijn

Vader van het jaar 2012: Finnigan Borms

Vader van het jaar 2013: Pascal Kaczmareck

Vader van het jaar 2014: Rob Brugman

Vader van het jaar 2015: Hub Simons

Vader van het jaar 2016: Hans Drijer

Vader van het jaar 2017: Louis Hendriks

Vader van het jaar 2018: Dominique Roomberg

Vader van het jaar 2019: Garrett Pilcher

Corona pauze

Vader van het jaar 2022: ????

 

Basisschool De Keerkring

Groenstraat 17

6267 EM Cadier en Keer

www.bsdekeerkring.nl