Inloggen

BS De Keerkring

preview
Nieuwsbrief 26
Directeurschap

Momenteel ben ik vier jaar en drie maanden directeur op basisschool De Keerkring. Voor drie dagen directeur en voor 2 dagen andere zaken binnen Stichting kom Leren. In die afgelopen vier jaar heb ik ontzettend veel geleerd. Bovendien heb ik het enorm naar mijn zin. Dat alles heb ik samen met het team, de kinderen, de ouders en de diverse geledingen bereikt. 

 

Binnen de stichting bereiken veel mensen de pensioengerechtigde leeftijd of kiezen mensen ervoor om vervroegd met pensioen te gaan. Dat geldt ook bij de directeuren. Enkele directeuren hebben gekozen om hun werkende leven wel of niet vervroegd af te ronden om te gaan genieten van hun pensioen. Dat heeft ertoe geleid dat er plekken vrijkomen.

 

Vanaf 1 mei 2022 word ik voor 1,5 dag ook directeur van basisschool Sint Gertrudis in Sint Geertruid. Dat betekent dat ik vanaf 1 mei meer scholen directeur ben bij stichting kom Leren. Ik zal mijn werk vol overgave blijven doen zoals jullie dat van mij gewend zijn.

 

Roger Frijns

Schoolvoetbal groep 5 en groep 6

BS De Keerkring heeft zich aangemeld met drie teams uit de groepen 5/6 voor het toernooi dat plaatsvindt op de voetbalvelden van SV Langeberg te Brunssum op 13 april a.s. Het schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 5 en 6 gaat op woensdag 13 april definitief door. 

 

v

Urban run

Voor gezinnen uit Oekraïne die we ‘adopteren’ willen we een financiële bijdrage verzorgen. Bijvoorbeeld in de vorm van een cadeaubon van de supermarkt. Om dit geld te verzamelen zal er op donderdag 7 april een ‘Urban run’ plaatsvinden. Het idee was om voor de bovenbouw een route op het plein en in de school uit te zetten met enkele obstakels en uitdagingen. Voor de onderbouw zou deze route aangepast worden qua lengte en moeilijkheid. 

De weersverwachtingen zijn helaas niet gunstig zodat wij voor een goed verloop van de run besloten hebben om dit in de gymzaal te doen. Elke leerling neemt morgen dus gewoon zijn gymspullen mee naar school.

 

De OV zorgt voor een glaasje drinken voor alle kinderen na afloop van elke run. 

 

Het geld alstublieft in een gesloten envelop aanleveren van vrijdag 8 april tot dinsdag 12 april bij de  groepsleerkracht.

Toch geen tevredenheidsonderzoek

In nieuwsbrief 25 hebben wij vermeld dat wij ook dit jaar, na de coronaperiode, een tevredenheidsonderzoek moeten uitvoeren. Zo'n tevredenheidsonderzoek vindt normaliter één keer in de twee jaar plaats. De resultaten worden doorgegeven aan de inspectie. Van diezelfde inspectie kregen wij het verzoek om ook dit jaar een tevredenheidsonderzoek te houden omdat wij dit verleden jaar verzuimd zouden hebben.

 

Door een foutieve handeling waren de resultaten voor de inspectie niet zichtbaar. Dit is inmiddels hersteld en hoeft er dit jaar toch geen tevredenheidsonderzoek plaats te vinden.

 

De aankondiging komt hierdoor te vervallen, excuses voor deze mogelijke verwarring.

Basisschool De Keerkring

Groenstraat 17

6267 EM Cadier en Keer

www.bsdekeerkring.nl