Inloggen

BS De Keerkring

preview
Nieuwsbrief 28
Koningsdag

Vrijdag 22 april 2022 vieren wij de koningsdag met de groepen 1 t/m 8 op de voetbalvelden van VV Keer. De kinderen worden daar om 8.30 uur verwacht en worden daar na afloop ook weer opgehaald. Alle ouders hebben daar via SchouderCom reeds een bericht over ontvangen.

 

Groep 1-4 van 8.30 - 12.00 uur

Groep 5-8 van 8.30 - 14.30 uur

 

De kinderen komen in sportkleren naar de koningsspelen.

Wij wensen iedereen heel veel plezier.

 

Koningsspelen 2022 - Karate-do Bond Nederland

Oekraïense schoolkinderen

Zoals u weet, worden er in alle gemeenten in Nederland vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Ook in het Heuvelland krijgen vluchtelingen onderdak.

 

De kinderen uit Oekraïne die hier verblijven hebben recht op onderwijs. Sinds de komst van de vluchtelingen zijn we bezig om het onderwijs op een goede manier invulling te geven. Daarvoor zijn een aantal zaken van belang:  

  • Leerkrachten 
  • Ruimte om de kinderen in groepsverband les te geven
  • Vervoer 

 
In de gemeente Gulpen-Wittem worden op dit moment door de gemeente ongeveer 60 vluchtelingen opgevangen in Landsrade. In Maastricht worden de vluchtelingen opgevangen in het MECC voor korte duur, aantallen zijn niet bekend. Gisteren hebben we vernomen dat 100 Oekraïense gezinnen teruggegaan zijn naar Oekraïne, dit om aan te geven hoe onduidelijk de situatie momenteel is.

 

De overheid wil dat deze kinderen onderwijs krijgen op een school. Basisschool Klavertje vier te Eys en BS De Keerkring te Cadier en Keer hebben lokalen leeg staan. Deze scholen hebben de opdracht gekregen om aan deze vluchtelingen ruimte ter beschikking te stellen voor het geven van onderwijs.

We praten over twee taalklassen, te weten; één klas voor 6-7-8 jarigen en één klas voor 9-10-11,5 jarigen. De 4-5 jarige kinderen worden in de kleutergroepen door alle scholen in het Heuvelland opgevangen mits daar genoeg plek is.

 

Vandaag heb ik overleg gehad met onze contactpersoon bij stichting kom Leren over de stand van zaken. In de meivakantie vinden gesprekken plaats met sollicitanten die in deze twee taalklassen met Oekraïense vluchtelingen les gaan geven. De schooltijden zullen afwijken van onze schooltijden om drukte bij aanvang en einde schooltijd te vermijden.

 

De lokalen op school zijn ingericht. Voor de jongere kinderen is dat het lokaal tussen groep 3 en groep 4, voor de oudere kinderen is dat het lokaal op de tweede verdieping naast de bibliotheek. Deze kinderen krijgen een apart les/dagprogramma in een apart leslokaal met eigen onderwijzend personeel. Voor de huidige leerlingen verandert er dus niets in hun lesprogramma en docenten.

We hopen na de meivakantie te kunnen starten.

 

Er zijn nog veel onduidelijkheden:

  • Wel/niet Nederlands. Engels en Oekraïens is in ieder geval een pré
  • Vacatures: Kom-Leren en MosaLira en Innovo zullen hiervoor gaan werven. (leerkracht en onderwijsondersteuner)
  • Hulp bij NT2 en trauma sensitieve benadering
  • Et cetera


Er is nog veel uitzoekwerk en veel is nog niet (helemaal) concreet, maar dan zijn jullie in ieder geval bijgepraat.

 

Met vriendelijke groet,

Roger Frijns

Pluktuin

Zaterdag 16 april 2022 hebben ouders flink gewerkt aan onze pluktuin. Zij hebben deze tuin weer toegankelijk gemaakt door heel veel op te ruimen. Geweldig dat er op die manier vrijwilligers zijn die zich inzetten voor de school.

 

Inline image

 

KVW Cadier & Keer

Ga jij mee op reis terug in de tijd?

 

De afgelopen tijd zijn er holbewoners, mummies, vikings en zelfs ridders gespot in de omgeving van Cadier en Keer! Hoe kan het dat zij niet meer in hun grot, piramide, boot of kasteel zijn? Ga mee op avontuur en misschien zelfs op reis terug in de tijd van 22 augustus t/m 27 augustus 2022. De inschrijvingen voor kinderen van groep 3 t/m groep 8 zijn nu geopend voor KVW 2022!

 

Inschrijven kan via https://www.kvwcadier.nl/

 

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Demi Beijers  (KVW-leider)

 

kvw

Samba workshop

sa

Meivakantie

Wij wensen iedereen een hele fijne meivakantie toe.

 

Team BS De Keerkring

 

Vakanties & studiedagen

Basisschool De Keerkring

Groenstraat 17

6267 EM Cadier en Keer

www.bsdekeerkring.nl