Inloggen

BS De Keerkring

preview
Nieuwsbrief 25
Ondernemend leren groep 7 en 8

Zoals elk jaar zijn de groepen 7 en 8 druk in de weer met het Ondernemend Leren. Dit jaar pakken we het groter aan omdat we niet meer gebonden zijn aan de Coronamaatregelen. We hopen uiteraard op goed weer, laat ons dat echter in de steek dan zal de activiteit binnen, in school, plaatsvinden. In de bijlage vindt u bestellijsten indien u iets wilt bestellen. Vul deze lijst of lijsten in (er is een lijst voor groep 7 en een lijst voor groep 8). 

U kunt de bestelling doorgeven tot en met maandag 4 april via de leerlingen van groep 7 en 8,

of stuur de ingevulde lijst middels een scan of foto naar paasactiekeerkring@kom-leren.nl. U vindt de bestellijsten in de bijlage.

onder

LK schaken voor scholen

De scholen uit Maastricht waren het meest succesvol bij het Limburgs Schoolschaak Kampioenschap.

De wedstrijden vonden op woensdag 23 maart jl. plaats in het Bernard Lievegoed College in Maastricht.

Namens de Limburgse Schaakbond tekenden de schoolschaakpromotors Cindy Harder en Gino de Mon van ‘Op Zijn Plaats’ voor de organisatie.

 

Elke Limburgse school kon inschrijven met teams (viertallen) uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Er deden in totaal 22 teams mee. Het was dus een drukte van jewelste. Alles bij elkaar waren de speelzalen gevuld met circa 100 mensen (spelers, begeleiders en supporters).

 

Er werd gespeeld in de volgende categorieën:

  • Basisonderwijs categorie A (leerlingen uit alle groepen)
  • Basisonderwijs categorie B (alleen leerlingen uit groepen 1 t/m 5)
  • Voortgezet onderwijs

In alle categorieën waren bekers te verdienen voor de beste teams en individuele prijzen voor de beste spelers per categorie.

De winnaar van het kampioenschap in de categorie basisonderwijs algemeen plaatst zich voor de finale van het kampioenschap van Nederland. Dit werd BS Scharn.

 

De wedstrijden verliepen heel vlot en plezierig. Gino en Cindy hadden het goed georganiseerd en wedstrijdleider Luc Cornet wist de uitslagen en nieuwe indelingen steeds snel en vakkundig te verzorgen. De prijsuitreiking kon dan ook mooi op tijd gedaan worden.

 

Hieronder de eindstanden vinden van het Basisonderwijs:

 

Basisonderwijs

 

1.

BS Scharn 1 (A)

 

 

2.

BS De Keerkring (A)

 

 

3.

J.F. Kennedy Maastricht 1 (A)

 

 

4.

Vrije School Venlo (A)

 

 

5.

BS Scharn 2 (A)

 

 

6.

BS De Driesprong Geleen 1 (A)

 

 

7.

Bernard Lievegoed School (A)

 

 

8.

J.F. Kennedy Maastricht 2 (A)

 

 

9.

Toermalijn Tegelen 1 (A)

 

 

10.

Toermalijn Tegelen 2 (B)

 

 

11.

BS Scharn 3 (B)

 

 

12.

BS Scharn 4 (A)

 

 

13.

BS De Driesprong Geleen 2 (A)

 

 

 

Inline image

 

De deelnemers van BS De Keerkring die een uitstekende tweede plaats hebben behaald, topprestatie jongens, proficiat!

Luizencontrole

Na elke vakantie werden in het verleden door enkele ouders alle kinderen gecontroleerd op luizen. De maatregelen omtrent Corona lieten niet toe dat ouders op school kwamen controleren. Momenteel moeten wij dit proces weer opnieuw starten. Wij willen daarom aan de ouders vragen of zijzelf hun kinderen willen controleren op luizen. 

 

Wij hopen dat jullie allemaal medewerking verlenen en aan de leerkracht van uw kind(eren) doorgeeft als u bij uw kind(eren) luizen of neten hebt geconstateerd.

 

We zullen in het nieuwe schooljaar weer de luizencontrole hervatten met een nieuwe groep ouders die zich daarvoor opgeven.

 

Dank alvast voor uw medewerking en begrip.

 

Klik op de onderstaande links;

  1. in het eerste filmpje wordt uitgelegd hoe u hoofdluis kunt herkennen https://www.youtube.com/watch?v=gQfb6S95iLQ 
  2. in het tweede filmpje hoe u hoofdluis moet behandelen. https://www.youtube.com/watch?v=_ZowZEL7RD8
Schoolconcert 2022

Gisterenavond was, na twee jaar afwezigheid, weer een schoolconcert op BS De Keerkring. De jeugdfanfare opende de avond met 4 muziekstukken. Vervolgens speelden en/of zongen kinderen van onze school. De avond werd afgesloten met een mooie dans van een leerling uit groep 5.

 

De opkomst was geweldig, ouders, kinderen, oma's, opa's, tantes, ooms en leerkrachten waren op de avond aanwezig. We hebben met alle aanwezigen afgesproken om het schoolconcert volgend schooljaar weer te organiseren.

 

Inline image

De jeugfanfare

Tevredenheidsonderzoek

Om goed onderwijs te kunnen blijven geven is het voor onze school belangrijk om te weten wat u van de school vindt. Eén keer in de twee jaar nemen wij een tevredenheidsonderzoek af. Door de hectische tijd vanwege Corona nemen alle scholen van stichting kom Leren ook dit schooljaar een "tevredenheidsonderzoek” af.

 

Dit tevredenheidsonderzoek wordt afgenomen bij de leerlingen van groep 6 tot en met 8, de leerkrachten en bij de ouders.

 

Binnenkort ontvangt u informatie en een code om de ouderenquête in te kunnen vullen.  Bij de kinderen en de leerkrachten zal de afname op school plaatsvinden.

 

tevreden

Basisschool De Keerkring

Groenstraat 17

6267 EM Cadier en Keer

www.bsdekeerkring.nl