Inloggen

BS De Keerkring

preview
Nieuwsbrief 19
Oudergesprekken

Zoals u weet hebben wij als gevolg van de schoolquarantaine, na de kerstvakantie, de rapporten en de oudergesprekken een week moeten opschuiven. Momenteel zijn wij allemaal druk bezig om dat in orde te maken zodat wij met de leerlingen en de ouders in gesprek kunnen gaan over de ontwikkeling die de leerlingen hebben gemaakt tijdens de afgelopen periode.

 

Vanaf zondagavond 13 februari kunnen de ouders zelf inplannen, op de tijden die de leerkracht aangeeft, wanneer zij op gesprek willen komen. 

 

We wachten dinsdagavond de persconferentie af waarna het Corona Impact team van stichting komLeren de dag daaropvolgend met richtlijnen komt voor de scholen binnen de stichting. U begrijpt wel dat wij het liefst de gesprekken op school met iedereen voeren. U wordt daar nog over bericht wat wel en niet toiegestaan is.

 

o

Aanmelden nieuwe leerling

Nieuwe leerlingen zijn op elke school altijd van harte welkom en dat geldt ook voor basisschool De Keerkring. Voor de school is het fijn als de kinderen vlak na hun derde verjaardag worden aangemeld. Wij kunnen dan tijdig rekening houden met het samenstellen van de groepen voor het schooljaar dat daarop volgt. Vervolgens kunnen wij een kennismakingsgesprek inplannen en een rondleiding door onze school regelen. Een kind aanmelden dat jonger dan drie jaar is mag natuurlijk ook.

 

Aanmeldingsformulieren vindt u op onze website: https://www.bsdekeerkring.nl/p/uw-kind-aanmelden 

 

Is uw kind bij de Peuterspeelzaal Pinokkio of bij KinderCentrum Mergelland, dan kunt u ook aan hen een

aanmeldingsformulier vragen.

 

Digitaal aanmelden heeft onze voorkeur!

Toestemming beeldmateriaal

DRINGENDE OPROEP aan alle ouders die dit nog niet ingevuld hebben.

 

We maken regelmatig foto’s of filmbeelden van kinderen, van allerlei activiteiten en tijdens vele momenten. 

 

Wij gaan zorgvuldig om met deze foto’s en video’s. Wij plaatsen geen beeldmateriaal waardoor leerlingen schade kunnen ondervinden. We plaatsen bij foto’s en video’s geen namen van leerlingen. Daarnaast zijn wij vanuit de wetgeving verplicht om toestemming te vragen voor het gebruik van beeldmateriaal van jullie zoon/dochter als hij/zij jonger is dan 16 jaar. Leerlingen van 16 jaar en ouder moeten zelf toestemming geven.

 

Jullie toestemming (voor alle kinderen binnen een gezin afzonderlijk op schoudercom invullen) geldt alleen voor beeldmateriaal dat door ons of in onze opdracht wordt gemaakt. Regelmatig komen we op sociale media foto’s tegen die door ouders gemaakt zijn, tijdens een activiteit op of om de school. Het delen van mooie foto’s is natuurlijk positief bedoeld. Foto’s die privé gemaakt zijn tijdens activiteiten in en om de school mogen echter niet via social media verspreid worden. Er zijn immers ouders die hiervoor geen toestemming hebben gegeven. Heb je een mooie foto, stuur deze dan naar ons op, dan beoordelen wij over publicatie.

 

Als beeldmateriaal op het beveiligde deel van de website (SchouderCom) door ouders wordt gekopieerd en vervolgens gedeeld via sociale media is dat niet meer de verantwoordelijkheid van de school.

 

Afgelopen schooljaar hebben veel ouders, helaas niet allemaal, via SchouderCom al dan niet toestemming gegeven voor het gebruik van beeldmateriaal. Je mag natuurlijk altijd de gegeven toestemming intrekken of op een later moment alsnog toestemming geven.  Wijzigingen dienen jullie zelf door te geven in SchouderCom. Dat kan eenvoudig via de app (via: meer>privacy en overige vragen) of de desktop (via: mijn gegevens).

 

Zonder toestemming zal er geen beeldmateriaal van jullie zoon/dochter gebruikt en gedeeld worden. Voor de school zou het erg fijn zijn en een hoop werk schelen dat wij van ieder kind weten wat er wel en niet mag.

 

Basisschool De Keerkring

Groenstraat 17

6267 EM Cadier en Keer

www.bsdekeerkring.nl