Inloggen

BS De Keerkring

preview
Nieuwsbrief 17
Toetsklapper

Voor de kerstvakantie zouden de leerlingen de toetsklapper mee naar huis krijgen. Door de vervroegde vakantie en de eerste schoolquarantaine is dat toen niet gelukt. Als team hadden wij afgesproken om deze toetsklapper op 17 januari mee te geven. Echter op die datum was de school voor de tweede keer in quarantaine. 

 

We vinden, als basisschool De keerkring, dat de leerlingen en de ouders toch het recht hebben op inzage in de leervorderingen. Aanstaande maandag proberen we voor de derde keer de toetsklapper aan de leerlingen mee te geven. Omdat de rapportdatum nadert en de toetsklapper geintegreerd is in het rapport vragen wij echter wel om de klapper volgende week vrijdag weer in te leveren.

 

SBO Talententuin

Rapportage

Op de schoolkalender hebben wij de eerste rapportage met bijbehorende oudergesprekken gepland in februari 2022. Op 14 februari zouden alle leerlingen het rapport krijgen. Door de schoolquarantaine in januari is voornoemde datum niet haalbaar. De leerlingen moeten de toetsen van het Leerling volgsysteem (Cito) in alle rust op school kunnen maken. Vervolgens moeten die toetsen nog worden verwerkt. Daarna vinden nog de groepsbesprekingen plaats met de intern begeleider. Een drukke periode waarin we de normale procedure om alle leerlingen goed in beeld te houden blijven volgen.

 

We hebben gisteren in de teambijeenkomst afgesproken dat we 21 februari 2022 het rapport meegeven, een weekje later dus. Ook de oudergesprekken zullen een week opschuiven. Dat houdt in dat de oudergesprekken één week voor de carnavalsvakantie en één week na de carnavalsvakantie gepland worden.

 

In de schoolkalender op SchouderCom zal dit worden aangepast. Wij hopen dat u begrip hebt voor de wijziging en situatie waarmee we te maken hebben.

 

Team BS De Keerkring

logo

Warme truiendag

Op 11 februari doet basisschool de Keerkring mee aan de grootste klimaatactie van Nederland: Warmetruiendag.

Het motto is, 'verwarm jezelf, niet de wereld'.

 

Wat gaan we doen?

Wij zetten op 11 februari de verwarming lager en iedereen trekt een extra warme trui aan.

Zo besparen we 6% energie en CO2 per graad. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2! Doen we dat een heel stookseizoen lang, dan besparen we maar liefst 1 megaton CO2!

 

Dus: zet die verwarming lager en trek een extra warme trui aan!

 

Inline image

Corona

We hebben er met z’n allen reikhalzend naar uitgekeken en eindelijk is het dan zover. De quarantaineregels voor het basisonderwijs worden versoepeld. Heel erg fijn voor jullie, voor ons en ontzettend geweldig voor onze kinderen. We komen weer een stapje dichterbij ‘gewoon’ naar school gaan.

 

Het kabinet heeft besloten dat de versoepelingen per direct ingaan en wij volgen uiteraard, zoals we dat telkens gedaan hebben, deze richtlijnen.
Dat betekent dat kinderen, onder de 13 jaar, na contact met een besmet persoon vanaf heden niet meer in quarantaine hoeven als ze geen klachten hebben. Ook hoeven de klassen niet meer in quarantaine bij 3 besmettingen in de groep.

 

Een hele mooie verandering in de regelgeving, vinden wij. Uiteraard blijven de andere regels, zoals we ze kennen onverminderd van kracht.

 

Bovenstaande zorgt in ieder geval voor een meer werkbare werkelijkheid en maakt het mogelijk dat we weer meer continuïteit kunnen bieden. Toch willen we nu ook graag aandacht en begrip vragen voor de wellicht voorkomende gevallen dat we tóch over moeten gaan tot het thuis laten zijn van kinderen. Het kan immers (nog steeds) dat leerkrachten ziek worden of in quarantaine moeten, terwijl er geen vervanging voorhanden is. Uiteraard zullen we dan ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat kinderen naar school kunnen komen. Helaas zal dat niet altijd lukken. Dit heeft te maken met het feit dat er eenvoudigweg niet voldoende vervangers zijn. We begrijpen dat de nood hoog is en dat het voor jullie geen eenvoudige opgave is om voor opvang te zorgen. Aan de andere is het ook voor ons een terugkerende bron van hoofdbrekens en werkdrukverhoging om (weer) te constateren dat de oplossing van het opvangen van een groep terechtkomt op de schouders van de collega’s die wel (nog) overeind staan.

 

Daar waar geen vervanger meer te vinden is, zoeken we naar oplossingen intern. Als ook deze zijn uitgeput, rest ons niets anders dan op jullie terug te vallen. We rekenen op begrip voor deze situatie. En gaan er vanuit dat jullie erop vertrouwen dat we er alles aan gedaan hebben om, vóórdat we jullie vragen jullie kind(eren) thuis te houden, dit te voorkomen.

 

Rest ons nog jullie te bedanken voor jullie begrip en medewerking de afgelopen maanden. Samen slaan we ons ook weer door de, hopelijk laatste, pandemie-periode.


Met vriendelijke groet,

Roger Frijns

(directeur)

 

Inline image   Inline image

Basisschool De Keerkring

Groenstraat 17

6267 EM Cadier en Keer

www.bsdekeerkring.nl