Inloggen

BS De Keerkring

preview
Nieuwsbrief 4
Informatieavond 2021

Morgenavond, donderdag 30 september 2021, is er om 19.00 uur een informatieavond in alle groepen. U hebt daar een e-mail over ontvangen waar u zich kunt aanmelden zodat de leerkrachten weten hoeveel mensen er komen.

 

Voor alle duidelijkheid, de informatieavond is op school en er is GEEN gezamenlijke opening in de aula. U gaat rechtstreeks naar de groep van uw kind waar u wordt opgevangen door de leerkracht(en).

 

U vindt hieronder een plattegrond met de groepen:

 

Begane Grond

bg

Bovenverdieping

bv

Toestemmingsverklaring beeldmateriaal

We maken regelmatig foto’s of filmbeelden van kinderen, van allerlei activiteiten en tijdens vele momenten. 

 

Wij gaan zorgvuldig om met deze foto’s en video’s. Wij plaatsen geen beeldmateriaal waardoor leerlingen schade kunnen ondervinden. We plaatsen bij foto’s en video’s geen namen van leerlingen. Daarnaast zijn wij vanuit de wetgeving verplicht om toestemming te vragen voor het gebruik van beeldmateriaal van jullie zoon/dochter als hij/zij jonger is dan 16 jaar. Leerlingen van 16 jaar en ouder moeten zelf toestemming geven.

 

Jullie toestemming geldt alleen voor beeldmateriaal dat door ons of in onze opdracht wordt gemaakt. Regelmatig komen we op sociale media foto’s tegen die door ouders gemaakt zijn, tijdens een activiteit op of om de school. Het delen van mooie foto’s is natuurlijk positief bedoeld. Foto’s die privé gemaakt zijn tijdens activiteiten in en om de school mogen echter niet via social media verspreid worden. Er zijn immers ouders die hiervoor geen toestemming hebben gegeven. Heb je een mooie foto, stuur deze dan naar ons op, dan beoordelen wij over publicatie.

 

Als beeldmateriaal op het beveiligde deel van de website (SchouderCom) door ouders wordt gekopieerd en vervolgens gedeeld via sociale media is dat niet meer de verantwoordelijkheid van de school.

 

Afgelopen schooljaar hebben veel ouders, helaas niet allemaal, via SchouderCom al dan niet toestemming gegeven voor het gebruik van beeldmateriaal. We willen iedereen dringend verzoeken de toestemmingsverklaring in te vullen als u dit nog niet hebt gedaan. Je mag natuurlijk altijd de gegeven toestemming intrekken of op een later moment alsnog toestemming geven. Dat kan eenvoudig via de app (via: meer>privacy en overige vragen) of de desktop (via: mijn gegevens). 

 

Zonder toestemming zal er geen beeldmateriaal van jullie zoon/dochter gebruikt en gedeeld worden.

De school zal altijd een bericht van deze wijziging ontvangen.

 

We rekenen op uw medewerking.

 

Kinderboekenweek 2021

Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil!

 

Het thema van deze Kinderboekenweek is ‘Worden wat je wil’ en gaat over dromen over de toekomst, over alle beroepen die je maar kunt bedenken, van acrobaat tot superheld, alles mag!

 

Natuurlijk zal er gedurende de Kinderboekenweek veel gelezen en voorgelezen worden, maar er komt ook een schrijver, Marcel van Driel, op bezoek en kinderen van de bovenbouw gaan een escapegame doen. Ook is er natuurlijk de jaarlijkse boekenruilmarkt die plaatsvindt op 13 oktober. In de bovenbouwgroepen worden voorrondes gehouden voor de Nationale Voorleeswedstrijd. Bovendien is er voor alle groepen een wedstrijd ‘Boekomslag ontwerpen’ waarbij boekenbonnen gewonnen kunnen worden.

 

Tijdens de Kinderboekenweek van 6 t/m 17 oktober 2021 heeft Boekhandel Dominicanen een leuke actie! Spaar voor je schoolbibliotheek

Hoe doe je dat?

1 Koop tijdens de Kinderboekenweek een kinderboek bij deze boekhandel

2 Lever de aankoopbon in bij jouw basissschool (bij de leerkracht)

3 Wij tellen alle bedragen van de ingeleverde kassabonnen bij elkaar op

4 Jouw school mag voor 20% van het totaal bedrag boeken uitzoeken voor de schoolbibliotheek. Helemaal voor niets!

 

In het kader van de Kinderboekenweek zijn er in Boekhandel Dominicanen en Centre Ceramique allerlei activiteiten. Kijk voor meer info over het programma op

www.boekhandeldominicanen.nl

www.centreceramique.nl

 

CPNB - onderwijs.cpnb.nl

Kinderboekenruilmarkt

Inline image

Basisschool De Keerkring

Groenstraat 17

6267 EM Cadier en Keer

www.bsdekeerkring.nl