Inloggen

BS De Keerkring

preview
Nieuwsbrief 13
Dank u wel

Iedereen volgt online onderwijs wat na de schoolquarantaine het logische gevolg was. We willen alle ouders bedanken voor de medewerking. We zijn ons terdege bewust van de problemen, het regelen en alle andere vervelende consequenties waar we u (misschien) mee opgezadeld hebben. De veiligheid en gezondheid van de kinderen, de leerkrachten en ook van de ouders waren echter in het geding, wat tot deze uiteindelijke beslissing heeft geleid.

 

We moeten tot en met vrijdag 10 december online onderwijs verzorgen of volgen. Maandag 13 december zullen we weer fysiek onderwijs gaan geven. Het is daarom van groot belang dat u ziekmeldingen blijft doorgeven, gelukkig gebeurt dit momenteel en dat maakt het een stuk gemakkelijker om de situatie te overzien. Ook hiervoor onze hartelijke dank, zonder uw voltallige medewerking was het heel lastig om een inschatting te maken.

 

Als laatste ontvang ik vragen met betrekking tot een vervroegde kerstvakantie. Het OMT adviseert dit, maar het kabinet geeft daar nog steeds geen goedkeuring voor. Zodra we meer weten wordt u natuurlijk ingelicht.

 

Namens het Team van BS De Keerkring

Roger Frijns (directeur)

 

Kaart Piet Moerman - Dank U wel - Piet Moerman - Handgeschept papier - Wenskaarten - Carmelitana

Snottebellenbeleid

Per 30 november is het ‘snottebellenbeleid’ veranderd.
Kinderen van 4 t/m 12 jaar moeten thuisblijven wanneer:

 • Zij klachten hebben passend bij corona – ook als zij enkel verkoudheidsklachten (bv. een loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn) hebben en/of af en toe hoesten;
 • Zij positief zijn getest op corona bij de GGD;
 • Zij een positieve testuitslag hadden van een zelftest en wachten op de uitslag van de confirmatietest bij de GGD;
 •  Iemand in het huishouden positief is getest voor corona;*
 • Zij in nauw contact zijn geweest met een besmet persoon in de privésfeer (bijvoorbeeld als kinderen bij een besmette leerling thuis hebben gespeeld);**
 • Zij van de GGD een quarantaineadvies hebben gekregen;
 • Zij terugkomen uit een zeer hoog risicogebied;
 • Zij melding hebben gekregen via de CoronaMelder-app.
 • Een quarantaineadvies hebben vanwege een uitbraak in een groep op school – dit is het geval bij meer dan 3 besmettingen binnen 7 dagen.

*Dit geldt voor zowel immune als niet-immune kinderen
**Kinderen die minder dan 12 maanden (365 dagen) COVID-19 hebben doorgemaakt en/of volledig zijn gevaccineerd (vanaf 12 jaar) worden als immuun beschouwd. Voor hen gelden aparte thuisblijf- en testadviezen.

 

Kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen naar school:

 • Met bekende chronische luchtwegklachten, astma of hooikoorts zonder koorts en/of benauwdheid;
 • Bij het ontstaan van nieuwe milde klachten minder dan 8 weken na de eerste ziektedag van een eerder doorgemaakte COVID-19-infectie. Zij hoeven niet getest te worden.

Kinderen die niet worden getest, blijven thuis totdat zij 24 uur volledig klachtenvrij zijn. Als het kind aanhoudende milde klachten heeft, mag het weer naar opvang of school 7 dagen nadat de klachten zijn begonnen. Tenzij er nog een quarantaineadvies geldt van uit het bron- en contactonderzoek.

 

snottebellenbeleid - Twitter Search / Twitter

Zelftesten

Preventief zelftesten twee keer per week
Om op basisscholen besmettingen sneller op te sporen en verspreiding te verminderen, worden leerlingen vanaf groep 6 dringend geadviseerd om twee maal per week een zelftest te doen (ook als zij immuun zijn). Tot nu toe gold dit alleen voor de leraren in het basisonderwijs. Let op: de eerste 8 weken na een bevestigde besmetting wordt een zelftest niet geadviseerd.

 

Zelftesten met klachten

Per 3 december is het mogelijk voor niet-kwetsbaren en voor diegenen die niet in aanraking komen met kwetsbaren om met COVID-klachten een zelftest te doen. Dit betekent dat kinderen  met verkoudheidsklachten een zelftest mogen gebruiken. Bij een negatieve uitslag mogen kinderen weer naar het naar school.


Indien de klachten aanhouden, en de eerste zelftest negatief was, is het advies om de volgende dag opnieuw een zelftest te doen. Als deze ook negatief is mag het kind naar school komen. 


Deze wijziging geldt niet voor kinderen die zich moeten laten testen omdat iemand in hun omgeving corona heeft. Deze kinderen mogen een zelftest doen, maar moeten dan alsnog in quarantaine blijven. Op de vijfde dag moeten zij zich alsnog bij de GGD laten testen. Als de test op dag 5 bij de GGD negatief is, mogen ze uit quarantaine.

 

Toestemming zelftesten

Basisschool De Keerkring

Groenstraat 17

6267 EM Cadier en Keer

www.bsdekeerkring.nl