Inloggen

BS De Keerkring

preview
Nieuwsbrief 12
BS De Keerkring in quarantaine

Gisteren hebben wij het besluit moeten nemen de school vanaf donderdag 2-12-2021 te sluiten. De afgelopen dagen en weken hebben we in meerdere of mindere mate te maken gehad met corona-besmette kinderen en collega’s. Op momenten hebben we groepen, volgens de richtlijnen van de GGD, naar huis moeten sturen in groepsquarantaine. Afgelopen woensdag, laat in de middag, kwamen we helaas op het punt van schoolquarantaine.

We hebben te maken met een aantal bij elkaar komende factoren:

  • het grote aantal besmette leerlingen in verschillende groepen;
  • collega’s die niet inzetbaar zijn vanwege besmetting;
  • collega’s die in thuisquarantaine zijn vanwege besmette huisgenoten;
  • de continuïteit van ons onderwijsproces dat zwaar onder druk komt te staan.

Op dat  moment waren er al groepen in quarantaine. In andere groepen waren leerlingen in afwachting op hun testuitslag, terwijl klasgenootjes op school zaten, of reeds in quarantaine waren. Tegelijkertijd zagen we dat er telkens nieuwe besmettingen in groepen waren. Het gevolg daarvan is dat groepen terugkomen op school om enkele dagen later weer in quarantaine te moeten. Dit alles maakte dat we in overleg met de GGD en ons bestuur de keuze moesten maken de school te sluiten vanaf 02-12-2021 tot en met 10-12-2021.

 

Indien u ervoor kiest om uw kind(eren) te laten testen, maak dan een afspraak bij de GGD en vermeld referentienummer 178910, dat ‘hoort’ bij onze school in deze kwestie. De kinderen zijn op 01-12-2021 voor het laatst op school geweest en heeft er een besmetting plaats kunnen vinden. Vijf dagen later op 06-12-2021 kan dan de test worden afgenomen.

 

Aangezien we in schoolquarantaine gaan en we dit doen om de besmettingen een halt toe te roepen, bieden we in deze periode geen noodopvang.

 

De groepen 1-2 hebben reeds het lesprogramma ontvangen. De groepen 3, 5 en 6 hebben donderdagochtend alle spullen van de kinderen klaargelegd. De ouders hebben een mail ontvangen om de spullen op te halen. We zijn ons ervan bewust dat we veel vragen van jullie en dat de tijdstippen niet altijd goed uitkomen. Indien het echt niet gelukt is om de spullen op te halen, kan dat ook nog op vrijdagochtend van 8.30 uur tot 12.00 uur. De directeur zal dan de spullen van uw kind aan u meegeven.

 

Met vriendelijke groet,

Roger Frijns

(directeur)

Afmelden online onderwijs

Omdat wij helaas zijn moeten overstappen op online onderwijs is het des te belangrijker dat de kinderen deelenemen aan de online lessen. Indien dit niet mogelijk is vanwege ziekte of een andere reden dan vragen wij u om uw kind gewoon af te melden via SchouderCom. Hierin verandert er eigenlijk niets met het gewone fysieke ondewijs.

 

Afmelden Themaochtend

Corona positief

Indien uw kind getest is en de testuitslag is bij u bekend, zouden wij het op prijs stellen als u de uitslag van de test aan de leerkracht door wilt geven. Voor ons als school zijn deze gegevens uiteraard heel belangrijk. 

 

We zijn ons ervan bewust dat wij een groot beroep doen op jullie ouders. We hebben als team van BS De Keerkring grote waardering voor de situatie waarin jullie zitten en de medewerking die jullie tonen naar ons als school.

 

Samen komen we hieruit, momenteel lijkt dat misschien niet zo, maar het komt uiteindelijk allemaal goed.

Succes en pas goed op jullie zelf en de kinderen.

 

Doorzetten – Jonger

Basisschool De Keerkring

Groenstraat 17

6267 EM Cadier en Keer

www.bsdekeerkring.nl