Inloggen

BS De Keerkring

preview
Nieuwsbrief 14
Brief van stichting kom Leren inzake schoolsluiting

Inline image

Maastricht, 15 december 2021

 

Beste ouders/verzorgers,

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag 14 december is duidelijk geworden dat de basisscholen en scholen voor speciaal basisonderwijs de volgende week hun deuren sluiten. Graag vertellen we wat dat voor jullie en jullie kind(eren) betekent en hoe wij als schoolbesturen met deze situatie omgaan.

 

Wat gaat er nu gebeuren?
Vanaf maandag 20 december wordt er door onze scholen geen onderwijs verzorgd. Niet op school én niet op afstand, thuis. Wel zal er voor, zoals dat genoemd wordt, kwetsbare kinderen en kinderen van ouders/verzorgers met cruciale beroepen noodopvang worden geregeld tijdens de reguliere schooluren, dus de uren dat er onderwijs was voorzien.

Omdat de situatie op onze scholen sterk verschilt, worden jullie door de directeur van de school van jullie kind(eren) hierover apart geïnformeerd. Wij willen jullie er nadrukkelijk op wijzen dat het in alle gevallen noodopvang betreft. De directeuren zullen de geformuleerde definities van ‘kwetsbare kinderen’ en ‘cruciale beroepen’ strikt toepassen. Het effect van het besluit om de vakantie een week eerder te beginnen, is veel groter als er ook echt zo weinig mogelijk kinderen bij elkaar komen.

Onze kindpartners zoals de kinderopvang communiceren rechtstreeks met jullie over de stappen die zij nemen naar aanleiding van de nieuwe maatregelen.

 

Dank en waardering
De afgelopen maanden waren hectisch op onze scholen, voor de kinderen, voor jullie én voor onze medewerkers. Het was een periode met (nog meer) nieuwe maatregelen en ook af en toe veel onzekerheid. We hebben ons allemaal ingespannen om zo lang als mogelijk verantwoord fysiek onderwijs te blijven bieden.

 

In de praktijk betekende dit naast aandacht voor de ‘standaard’ coronaregels, dat jullie onder andere slechts zeer beperkt toegang kregen tot onze scholen, er opnieuw looproutes werden aangebracht en een mondkapje voor kinderen vanaf groep 6 dringend werd geadviseerd.  Soms een volle klas, dan weer quarantaine en afstandsonderwijs en voor de kinderen en jullie soms wel naar school, soms thuis. Dit heeft veel flexibiliteit en extra inspanning gevraagd van de teams, maar zeker ook van jullie.

Wij hebben grote waardering voor de inzet en veerkracht van onze medewerkers. En ook voor jullie begrip als ouders/verzorgers en de wijze waarop jullie zijn omgegaan met deze bijzondere situatie. Er is veel van ons allemaal gevraagd en het is zeker niet altijd gemakkelijk geweest.

 

Afsluiting van het jaar en kerstviering
De komende dagen sluiten we 2021 af voor de kinderen, een week eerder dan gepland. Sommige activiteiten zullen wellicht worden verschoven, andere kunnen doorgaan en misschien moet er iets worden afgezegd. Dat hoort u van de directeur van de school.

Het vraagt ook deze laatste dagen van dit jaar weer veel flexibiliteit en begrip van de kinderen, van jullie en van onze teams. Wij hopen en verwachten ook nu weer daarop te mogen rekenen.

We wensen jullie alvast heel fijne kerstdagen en veel geluk en gezondheid voor 2022!

 

Met vriendelijke groeten,

 

Stichting kom Leren                       Stef Niekamp en Inge Ambaum-Jordens

Stichting MosaLira                           Jean-Pierre Giesen en Joan van Zomeren

Stichting SMART Limburg             Mehmet Demirbas

Vereniging Suringar                        Francis van der Mooren

Kerstviering 2021

Het is een hele rare periode op onze basisschool. Zijn we net open moeten we toch weer de poorten sluiten. In deze hectische tijd willen wij de saamhorigheid en verbinding extra aandacht geven. Naast de uitgestelde surprises gaat aanstaande vrijdag ook de kerstviering gewoon door.

 


 

KERSTVIERING 2021

 

We mogen weer! Na alweer een jaar met Corona-maatregelen kunnen we, in aangepaste vorm, gelukkig toch weer samen kerst vieren. Met het oog op de vervroegde schoolsluiting rondom de kerstvakantie doen we dit op vrijdag 17 december. We beginnen die dag met een kerstontbijt in de klas, de kinderen hoeven die dag dus niet thuis te ontbijten. In plaats daarvan vragen we iedereen om een (feestelijk) ontbijtje mee te geven naar school. De oudervereniging zal zorgen voor drankjes en wat lekkers om in de kerstsfeer te komen.  

 

Na het ontbijt zullen er binnen de eigen groepen verschillende kerstactiviteiten plaatsvinden. Om 12 uur begint voor de groepen 1 t/m 4 de Kerstvakantie. Voor de kinderen van de groepen 5 t/m 8 zal door de oudervereniging gezorgd worden voor lunch in de vorm van een broodje knakworst, waarna de klaslokalen als bioscoopzalen zullen dienen. Natuurlijk met een zakje popcorn! Om de dag extra feestelijk te maken vragen we jullie om je mooiste, grappigste of misschien wel ‘foutste’ kersttrui, pakje of jurkje aan te trekken.

 

Namens de oudervereniging wensen wij jullie alvast fijne feestdagen!

 


 

Noodopvang 20 -24 december 2021

De school verzorgt van 20 december 2021 tot en met 24 december 2021 de noodopvang. Deze noodopvang is alleen bedoeld voor ouders die echt niet in de gelegenheid zijn om zelf voor opvang te zorgen.

 

Het dringende advies aan ouders/verzorgers is om kinderen zoveel mogelijk in de gezinsbubbel te houden gedurende de week voor kerst. Wij verzoeken jullie dan ook om eerst zelf ‘alles er aan te doen’ om uw kind(eren) thuis op te vangen. De noodopvang wordt alleen tijdens de lestijden verzorgd.

 

Ouders die werkzaam zijn in cruciale beroepen of leerlingen van alleenstaande ouders, die werkzaam zijn in cruciale beroepen, kunnen op school worden opgevangen.

 

Wat zijn ‘vitale (cruciale) beroepen’? Specifiek voor COVID-19 zijn er cruciale beroepsgroepen om de samenleving draaiende te houden. De lijst met deze cruciale beroepsgroepen is als volgt: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen

 

Wat zijn de uitgangspunten bij de opvang op school?

  • Enkel kinderen zonder gezondheidsklachten worden opgevangen.
  • Alleen beschikbaar voor kinderen van ouders uit de groep ‘cruciale’ beroepen die zelf onmogelijk andere opvang kunnen regelen.
  • Tot einde schooltijd wordt de opvang verzorgd door de school.
  • Schooltijden volgende week zijn:

Maandag

8,30 – 14.30 uur

Dinsdag

8,30 – 14.30 uur

Woensdag

8.30 – 12.30 uur

Donderdag

8.30 – 14.30 uur

Vrijdag

8.30 – 12.00 uur (alle groepen)

 

Donderdag 16 december 2021 ontvangen alle ouders een bericht met daarbij een intekenlijst.

 

Wanneer er nog vragen of opmerkingen zijn, kunt u zich wenden tot Roger Frijns.

 

 

Vriendelijke groet,

Team BS. De Keerkring

Basisschool De Keerkring

Groenstraat 17

6267 EM Cadier en Keer

www.bsdekeerkring.nl